Investmentbolagen Small Cap Partners har som syfte att förvärva väletablerade företag med trygga kassaflöden, förädla dessa och sedan avyttra dem med tiden. Dendera är en av fem partners i managementgruppen SCP Advisors som leder Small Cap Partners sedan starten 2007.

 

 

www.smallcappartners.se

NYHETER

 

220706

Golventreprenadgruppen expanderar vidare med nya förvärv

Golventreprenadgruppen förvärvar fyra nya bolag till sin grupp och därmed kliver upp i en omsättning runt 1,2 miljarder sek med 750 anställda. Förvärven gör också så att gruppen får en nationell täckning i Sverige. Finansieringen sker primärt från Small Cap Partners som äger 70% av Golventreprenadgruppen

 

220630

Small Cap Partners III säljer portföljbolaget, Nutid AB

Den siste juni stängdes försäljningen av kassasystemsbolaget Nutid AB. SCP III har ägt bolaget sedan oktober -20 och med en ny VD vid rodret ändrat om affärsmodellen så att bolaget blivit ett attraktivt SaaS-bolag. Affären med Confirma Soft AB motsvarar en årlig avkastning om 75%.

 

 

211212

Small Cap Partners investerar

Golventreprenad Gruppen tar nästa steg på konsolideringsresan genom att förvärva ytterligare 6 bolag inom golv/ kakelanläggningsbranschen. Som ett led i tillväxtarbetet anställs Rikard Fransson från Midway som CFO och blir den som skall hålla ihop koncernen som idag omsätter ca 850 MSEK med 500 anställda.

 

210609

Small Cap Partners gör fler förvärv i Golventreprenadsgruppen

SCP fortsätter konsolideringen av golventreprenadbranschen genom att förvärva 3 bolag som väl kompletterar de tidigare dotterbolagen. Gruppen omsätter nu löpande 550MSEK.

 

201109

Small Cap Partners III kompletterar

SCP III kompletterar tidigare portföljinnehav i golv/plattläggningsbranschen med förvärv av BBM i Karlstad och Ottossons Golv som tillsammans skapar en region mitt i Sverige. De sammanslagna bolagen omsätter 430MSEK med en marginal på 10%.

Innan årsskiftet kommer SCP även starta upp sitt IV:e investeringsbolag med drygt 100MSEK i insamlat kapital.

 

191028

Small Cap Partners III förvärvar Nutid AB

SCP III har gjort sitt tredje förvärv på kort tid genom att köpa Nutid AB, ett ledande mjukvarubolag inom kassahantering. Bolaget är egentligen lite utanför SCP’s fokusområde men ledningen ser stora möjligheter i Nutid AB.

 

191010

Small Cap Partner (SCP) förvärvar i sin 3:e fond delar av entreprenadföretagen Golv & Kakel Bernt Lövkvist AB och Lundströms Golv AB.

De båda företagen med mångårig erfarenhet och en gedigen hantverkstradition är de ledande golv- och plattsättningsföretagen i sydvästra Skåne. Bolagen har en samlad omsättning på ca 170 miljoner och 75 personer anställda. SCP* är en investerare som förvärvar och utvecklar mindre och medelstora företag med stark marknadsposition och potential att ta nästa steg i sin utveckling. Tillsammans kommer bolagen var för sig att ingå i SCP Area AB.

”Med SCP´s inträde får Golv & Kakel och Lundströms Golv en ansvarsfull delägare som aktivt kommer att bidra med kompetens för att utveckla bolagen ytterligare och skapa en stabil grund för vidare expansion. Kärnan i verksamheterna kommer även i fortsättningen vara vår höga kompetens ihop med starka material och goda relationer. Vi ska på ett positivt sätt leverera golvlösningar till en bred och professionell kundkrets i regionen och ta ansvar för att det slutliga resultatet blir bra och riktigt”, säger Hans Förster, Lundströms Golv och Patrik Löfqvist, Golv & Kakel.

”Vi kommer in i två framgångsrika och välskötta företag som är verksamma i en mogen bransch med möjligheter. Vi hoppas kunna vara en katalysator som får bolagen att utvecklas till sin fulla potential och ser framemot en spännande och rolig resa i golvbranschen tillsammans”, säger Jesper Jelmteg, Small Cap Partners

 

191003

Small Cap Partners III förvärver inom golvläggning

SCP III har gjort sitt första förvärv genom att köpa Golv & Kakel samt Lundströms Golv, båda verksamma i Malmö-regionen.

 

190504

Small Cap Partners fortsätter sin resa

Portföljbolaget i SCP II; Silver Weibull har levererat så bra de tre åren under SCP paraplyet att man återbetalat hela förvärvslånet, långt i förtid. Detta öppnar för utdelningar till ägarna framöver.

SCP III har skapats och första omgången investerare har satsat 60 MSEK på kommande intressanta förvärv.

 

180521

Small Cap Partners II förvärvar OPO Scandinavia AB.

OPO Scandinavia designar, tillverkar och säljer glasögonbågar till optiker i norden. Bolaget är ett intressant tillskott i SCP II’s portfölj.

www.opo.se