Pressmeddelande
20 april 2022

 

Nämndemansgården blir en del av Feelgood
Nämndemansgården blir nu en del av Feelgood då Feelgood Svenska AB idag har tecknat avtal om förvärv. Nämndemansgården är Nordens ledande behandlingsföretag inom beroenderelaterad ohälsa.

 

Nämndemansgården grundades av Birgitta Crafoord 1987 och verksamheten omfattar såväl rådgivning och utbildning som avgiftning och behandling i öppenvård eller på internat. Insatserna riktar sig till individer i beroende och deras närstående samt till företag, kommuner och vårdgivare, med fokus på att minska konsekvenserna av riskbruk och beroende av alkohol, droger eller spel. Nämndemansgården har en omsättning på 116,1 miljoner SEK (2021) och har 120 medarbetare på 20 platser i Sverige, och behandlar ca 1000 individer per år.

 

– Med Feelgood får vi en branschledande ägare med utvecklingsvilja, större resurser, etablerad marknadsplattform och stor kundbas. Det ökar möjligheterna att nå företag, medarbetare och privatpersoner i behov av Nämndemansgårdens tjänster avsevärt. Vi kommer därmed att kunna öka vår utvecklingstakt och leverera resultat som gör skillnad för fler, säger Martin Franklin, vd på Nämndemansgården.

 

– Under 35 år har Nämndemansgården varit en del av mitt liv, men nu är det dags att lämna över stafettpinnen till vår samarbetspartner Feelgood. Deras strategiska tankar om kopplingen mellan beroendeproblematik och företagshälsa är spännande och kommer vara en plattform för ökat stöd till familjer drabbade av beroendets fasor, något som är viktigt för mig. Efter ett par års fantastiskt arbete av ledningen är det med varm hand jag överlämnar ägarskapet, säger Nämndemansgårdens huvudägare Thomas Wiklund / Dendera Holding.

 

Feelgood har 8 000 kunder, företag och organisationer i en mängd branscher, både privat och offentlig sektor, vilka i sin tur har ca 800 000 medarbetare. Företaget grundades 1995 och ägs sedan 2021 av den finska vårdkoncernen Terveystalo Healthcare OY.

 

– Med Nämndemansgårdens gedigna kunskap och bredd får vi ökad möjlighet att erbjuda våra kunder stöd i hela kedjan från förebyggande insatser till olika typer av behandling inom skadligt bruk. Vi har samarbetat sedan många år och varit delägare sedan 2017, så vi är väl bekanta med verksamheten och kan nu utvecklas tillsammans, säger Joachim Morath, vd på Feelgood.

 

Tillträde till förvärvet sker 1 maj.

 

 

För mer information kontakta:

Thomas Wiklund

huvudägare genom Dendera Holding

0708-18 86 22
thomas.wiklund@dendera.se

 

Martin Franklin, VD

0726-44 92 27
martin.franklin@namndemansgarden.se