Till toppen

Nyheter

Cross wins

        Motivation by the jury Changing traditional health care processes by providing preventive treatment based on Big Data. This is done at the right time supported by remote specialist care using digital interfaces and remotely connected devises in your home.

Ifrågasätt Media

Dendera Venture investerar i en tjänst för att stänga ute nättroll och oseriösa debattörer från nyhetsmediers kommentarsfält. Ifågasätt Media skapar en nyöppning av demokratin genom seriösa debattforum som stängts ner på senare tid. Samhället kommer att bli öppnare och mer utmanat av medborgarna med denna funktionalitet. Redan på detta tidiga stadie har bolaget fått stort …
Läs mer

Bevakningsgruppen

Dendera Venture har sålt sitt dotterbolag Bevakningsgruppen som ett led i fokusering på ”Impact Investments”. Köpare är en konstellation med ledningen i spetsen. Dendera Venture har varit ägare i Bevakningsgruppen sedan 2008 och varit delaktig i skapandet av Skånes näst största aktör inom bevakning och personskydd.

Connected Health

Dendera Venture har ökat sin exponering under hösten -16 mot ”Connected Health” genom att göra följdinvesteringar i Cross Solutions, Arthor Therapeutics och Learning to Sleep. Alla bolagen har utvecklats väl enligt plan och på marknaden.

Nämndemansgården

Nämndemansgården tar ett steg i sin satsning på patienter inom arbetslivet genom att förvärva ”The Drawingroom”. Bolaget, som är ett ungt bolag, kompletterar det utbud som Nämndemansgården erbjuder idag.

Health 2.0

Dendera Venture kan med stolthet se tillbaka på besöket av Health 2.0 (www.health2.0.com) som gick av stapeln i St Clara, Kalifornien. På denna ”connected health” konferens visades samtliga 5 Dendera Venture investeringar upp i den Nordiska paviljongen. Det konstaterades att Skandinavien och Dendera bolagen ligger väl framme i den internationella konkurrensen.

Dendera investerar i AdderaCare.

Dendera Holding kommer genom investering i AdderaCare bli en av bolagets 5 ankarinvesterare. AdderaCare som är verksamt inom hjälpmedelssidan av vården har en intressant tillväxtplan och ägarna har för avsikt att börsnotera bolaget i slutet av 2016.

Cross tecknar sitt första avtal med kunden MedHelp.

MedHelp och Cross är partners i ett utvecklingsprojekt för patienter med KOL problematik. Projektet har nationella ambitioner och är styrt av S. Avtalet med MedHelp är utformat så att samarbetet kan utvecklas till att gälla hela MedHelps verksamhetsområde. Se här.

Small Cap Partners II förvärvar Silver Weibull

Silver Weibull utvecklar, tillverkar och säljer sockercentrifuger över hela världen samt är en underleverantör med fokus på grövre svets och bearbetning. Tillsammans med tidigare ägare och VD Jonas Rolandsson tog SCP II den 8 februari 2016 över ägandet i Silver Weibull. Bolaget med rötter från 1920-talet har sin verksamhet i Hässleholm och har 39 anställda.